Снегозадържане и сигурност на покрива

Тежките зимни условия лесно се превръщат във враг на всяка покривна система. Неравномерното натрупване на снежна маса е предпоставка за допълнителни сили и напрежения, които бавно и сигурно разрушават покрива и неговата цялост. Създава се и опасност от свличане на снега.

Клобер от своя страна предлага решение на този проблем чрез системите си за снегозадържане, които превръщат снега от враг в полезен съюзник.

Функция на снегозадържащите аксесоари

Те спомагат за равномерно разпределение на снега по покрива и по този начин се създава допълнителен изолационен слой и предпазват от свличане натрупаната снежна маса. Обезопасяващи системи тествани в най-високите алпийски райони.

Предимства на продуктите

  • Лесни за монтаж
  • Съвместими с всеки покрив.
  • Устойчиви на UV лъчи и всякакви атмосферни условия
  • Три цвята

Снегозадържащи куки

Подходящи са за скатове с по-малък наклон. Осигуряват задържането на снежната покривка върху покрива и по този начин не се застрашава живота на преминаващите отдолу хора, както и се подобрарява топлоизолацията. Предлагат се снегозадържащи куки за всички най-разпространени модели керемиди на българския пазар в три цвята керемидено червен, тъмно кафяв и антрацит.

за битумни керемиди

за бетонови керемиди

за керамични керемиди


Снегозадържаща решетка Trapac Universal

Универсално решение за защита от падаща снежна маса при скатове с голям наклон. Осигуряват също и по-добра топлоизолация на подпокривното пространство като задържат снежната покривка. Лесният за монтаж посредством универсален маханизъм ги прави исключително подходящи за нестандартни (бутикови) керемиди. Предлагат се в четири цвята и дължина от 3м. Цветове – керемидено червен, тъмно кафяв и антрацит.


Стъпало за покрив Trapac Универсал комплект

Стъпалата за покрив са комплексно решение при обхождане на покрива. Универсалният им механизъм за монтаж ги прави изключително подходящи, както за профилирани керамични така и за бетонови керемиди. Могат също да се регулират спрямо покривния наклон, от 14 до 56 градуса. Предлагаме ги в три цвята и две дължини, така че да са идеален завършек дори и на най-взискателния покрив. Цветове керемидено червен, тъмно кафяв и антрацит. Налични са две дължини – 40 см и 81 см.