Jacobi Walther

Основано през 1860 г. концернът Jacobi е семейно предприятие, съществуващо вече шест поколения. С нашата 150-годишна история ние принадлежим към най-силните и опитни средно големи фирми в бранша. Най-високо качество и професионална компетентност са основата на нашата успешна работа. Нашата цел е да сбъднем мечтите за сигурност, уют и красота в собствения дом.

Дългогодишни служители – дългогодишни партньорства

Нашите 440 служители имат грижата за разработването, производството, обслужването и изпълнението на поръчките да се осъществяват при спазване на високи критерии и преди всичко според желанията на нашите клиенти. Фирми, изграждащи покриви на сгради, търговци, архитекти и проектанти често от десетилетия са наши партньори. Вие и Вашите проекти винаги сте на първо място за Jacobi Walther, за да можем в диалог съвместно да разработим най-доброто индивидуално решение.

Да щадим ресурсите – да планираме с ориентация към бъдещето.Непрекъснато инвестираме в нашето предприятие, за да поддържаме производството на високото ниво, с което нашите клиенти са свикнали. При това мислим и за околната среда: нашите усилия са насочени към упражняване на стопанската ни дейност при ресурсна ефективност, за да предадем на бъдещите поколения модерно семейно предприятие. Нашата визия „200 години Jacobi” играе основна роля в това начинание.

С настоящия общ продуктов каталог на Jacobi Walther искаме да Ви предоставим възможност да се запознаете с нашето предприятие и да Ви представим някои от нашите служители, които с душа и сърце са свързани с производството на керемиди и допринасят за дългогодишния успех на предприятието.

Бихме искали да споделим опита си с Вас – обърнете се към нас!

 

Опитът среща млада динамика

Петима представители на петото и шестото поколение направляват към момента историята на концерна Jacobi. Предприятието е семейна собственост от основаването си през 1960 г. Семейство Якоби си е поставило за цел да постигне унисон между традициите на занаята и едно средно предприятие с поглед към бъдещето. Нашите силни страни винаги са били стабилността, гъвкавостта, кратките пътища за вземане на решения и семейната работна среда.

 

История

1860 – Основаване на предприятието от Йозеф Якоби в Дудерщад

1878Кристоф Валтер поставя основите на производството на керемиди в Лангенцен

1906Чрез нов метод за изсушаване, производството на керемиди в Билсхаузен става независимо от метеорологичните условия

1919– Тухларната фабрика в Билсхаузен става второ местоположение на фирма Jacobi

1925Инвестиции в нови рингови пещи и парна машина за самостоятелно производство на ток правят работата в Лангенцен по-ефективна

1934Завод ІІІ в Билхаузен изгаря до основи. В рамките само на няколко месеца Йозеф Якоби и синът му – Херберт Якоби – успяват да го възстановят напълно: по-голям и по-модерен

1946– Седалището на Jacobi – Глинени заводи се премества в Билсхаузен

1950 – В Лангенцен се започва с производството на плоски керемиди

1959 – Новият завод за клинкерни изделия в Дудерщад се превръща в „Най-модерният завод за керемиди в Европа”

1988 – Херберт Якоби предава управлението на фирмата на двамата си синове – Хелмут и Клаус Якоби

1991 – С копютъризирана тунелна пещ и технология за изпичане в отделни касети заводът за керемиди в Дудерщад стартира производството с най-модерни стандарти

1992 – В Билсхаузен заработва заводът за керемиди ІV (инвестиция: 48 милиона германски марки). Въвеждане в експлоатация на нов завод за плоски и пресовани керемиди в местоположението Лангенцен.

1995 – В завода в Лангенцен се инсталират съоръжение за пречистване на димните газове и преса за аксесоари на стойност от 2 милиона германски марки

1998 – Високотехнологичен завод за глазиране в Билсхаузен замества някогашния завод за клинкерни изделия в Билсхаузен. Малко след това в Лангенцен стартира най-модерния роботизиран завод за керемиди в Европа (30 милиона германски марки)

2000 – За 15 милиона германски марки Завод Якоби V в Билсхаузен се сдобива с втора пещ. Същата увеличава годишния капацитет на 70 милиона фалцови керемиди.

2005 – 100 процентното поемане на фирма Валтер Дахцигел ООД прави концерна най-силното семейно ръководено предприятие в средния бизнес в бранша на производството на керемиди в Германия

2010 – Макс Якоби (син на Клаус Якоби) се присъединява към предприятието и по този начин подсигурява шестото поколение на концерна Jacobi.

2014 – Лукас Якоби (син на Клаус Якоби) и Доминик Юнг (зет на Хелмут Якоби) се присъединяват към предприятието и допълват шестото поколение

2015 – Начало на строителството на модерен блоков котел в Билсхаузен

Немско качество с 20 години гаранция

В заводите в Билсхаузен, Лангенцен и Дудерщад се произвеждат 20 различни модела покривни керемиди в над 25 различни цвята и висококачествени повърхности.

Всяка керемида преминава строги проверки на качеството. Нашите продукти са сертифицирани с тест за твърдост по DIN EN 1304 и проверка на издръжливостта на замръзване съгласно DIN EN 539-2/E. С нашите керемиди можете да покривате със сигурност за бъдещето – гарантирано! Предоставяме гаранция от 20 години за нашите продукти, от тях 10 години пълна гаранция и 10 години гаранция върху материала. Гаранционно обезпечение влиза в сила с представяне на издадения при покупката гаранционен документ.

Решението за покрив от Jacobi Walther винаги е и решение за цял живот: като предприятие предлагащо пълния асортимент ние Ви помагаме не само със стандартните си модели, а се заемаме и с индивидуални желания или детайлни решения от билото до улука.

Винаги съобразявайки се с околната среда

Ние във фирма Jacobi Walther полагаме усилия да използваме пестеливо необходимите ресурси. Ние рекултивираме кариерите си за глина и целенасочено използваме производствените води многократно. Енергията, която се освобождава при производството до голяма степен също се използва отново.

За да можем в перспектива да предадем ръководството и на седмо поколение, непрекъснато инвестираме в заводите. Така например в Билсхаузен в момента изграждаме блоков котел, за да продължим да подобряваме енергийния мениджмънт.

Към продуктите на  Jacobi Walther