Jacobi Walther продукти

Jacobi Walther – Добрата глина споява

  • Специални серии

Дали опушени или със солна глазура – нашите специални серии сбъдват индивидуални желания!

Някои от нашите висококачествени керемиди можете да получите и като опушен артикул в нестандартни цветове или със солно покритие за екстравагантно покриване.

Да съхраним традицията, да създадем ценности

Също толкова уникални колкото и проектите, които  Вие осъществявате, са и покривните керемиди от специалните серии на Jacobi Walther. С опушените керемиди или керемидите със солна глазура Вие можете да реализирате екстравагантни покривни конструкции или да съхраните сгради, защитени като паметници на културата.

Двата метода за подобряване бяха усъвършенствани през последните години от нашите експерти и така стана възможно да Ви предложим избор от голям брой цветове.

 

Методът за подобряване – Опушване

При опушването освен регулярния се извършва и втори процес на изпичане, при който подаването на кислород напълно се потиска. Керемидите се изпичат в „собствената си пара” и се стига до процес на редукция. Наличният в железния оксид на глината кислород се извлича и изпечената керемида получава типичната си оцветка в три цвята. В зависимост от продължителността на процеса на изпичане само няколко милиметра от повърхността или цялата керемида носят цвета на изпичането. Предимствата на опушването са очевидни: благодарение на оцветената керемида не е нужна повторна обработка на трудоемките покривни повърхности с различни срезове. Освен това трите различни тона на сивото са много модерни в съвременната архитектура, а и предпочитани за саниране на сгради, защитени като паметници на културата.

 

Специална серия опушено сиво

Благодарение на високото качество на първоначално червената заготовка и интензивния процес на изпичане при опушването се получават полярно сивите, светлосивите и тъмносивите тонове на сивото. Тази специална серия можете да поръчате при Z2, Z10, Z5 и Z5 и Biber.

 

Специална серия колоритно червено със солно покритие

При солнато покритие покривните керемиди се напръскват с естествена сол по време на процеса на подобряване. При изпичане в тези области се образува цветен спектър, който обхваща червените до синкаво-блестящи тонове.

Това традиционно подобряване разширява естествената игра на цветовете на заготовката на керемидите по хармоничен начин. Специалната серия колоритно червено със солно покритие можете да поръчате от модела Z5.

Подобен чар в цветово отношение – но без подобряване чрез солно покритие – предлага и наличната при модела К1 специална серия смолисти цветове. Касае се за смесица от три различни цвята, с които можете оптично да акцентирате върху Вашия покрив.

  • „Брилянт” гланцово покритие

Керемиди, които са били подобрени с „брилятното” глазиране на Лангенцен, убеждават с бляскавата си отворено-пореста повърхност. Получавате висококачествен продукт, който има отлично почистващо действие и не се поддава на образуването на водорасли или лишеи. Така готовият Ви покрив почти не се замърсява в продължение на десетилетия. Освен това „брилятното” глацово покритие убеждава и със блестящата сила на цветовете си.

„Брилянт” гланцово поктритие можете да получите при следните модели: W5®, W6v, W4v, Z9, Areal, Stylist®, Тegula, Tradition, Biber

  • Керемидено червено/Стандартно ангобиране

В чистата форма Вие получавате класическата изпечена глина като природен продукт, по желание подобрена със стандартено ангобиране или съобразена с цветовите Ви предпочитания. От векове покривите се правят с тези керемиди.

Керемидено червените и енгобираните керемиди са налични при всички модели.

Забележка: Някои серии не са в пълна наличност. По-подробна информация можете да намерите на съответната страница на продукта.

  • „Авангард” гланцово покритие

С „авангардното” глазиране от Билсхаузен Вие получавате нашия премиум продукт. Керемидите с гланцово покритие могат веднага да бъдат подобрени както с блестящата така и с матова повърхност. Нанесеният слой има дебелина от 100 до 200 µм, образува се от стъкло и желания от Вас цвят боя. Чрез това подобрение Вие получавате керемида с максимална твърдост и максимален блясък. Благодарение на твърдата й полирана повърхност готовият покрив не дава възможност за замърсяване под формата на водорасли или лишеи. Блестящото и красиво гланцово покритие и интензивността на цветовете на матовите гланцови покрития от нашата „авангардна” серия ще Ви се запазят в продължение на десетилетия.

Максимална сила на цвета на „Авангард” гланцово покритие ще получите при следните видове керемиди: J13v, Z5, Biber

  • Благороден ангоб

При благородния ангоб получавате керемида, която е покрита със слой с дебелина от 40 до 80 µm. Този пропускащ въздух пласт от глина, стъклено брашно, багрилни оксиди и добавки придава на керемидата – благодарение на копринения гланц на повърхността – естетическа прилика с глазурата. Благородно ангобираните керемиди имат добро съотношение цена-качество и могат да бъдат поръчани в шест цвята.

Следните модели могат да бъдат поръчани с благороден ангоб: J11v, J13v, Z5, Z10, D10, Biber

Модели керемиди

AREAL

Широко разпространени ползи в убедителна визия

Tова е не само голяма, но и визуално много привлекателна керемида,подходяща за бързо и ефективно покриване на големи и просторни покривни повърхности.

AREAL 2

кратко описание и наименование And although some utilities actually deliver physical goods — like water utilities which actually deliver water — utilities are usually treated as services.